Fotografia
Captura de pantalla de la presentació telemàtica de la ruta cicloturística de la vall del Sió que ha fet el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, a alcaldes de la Noguera, Urgell i Segarra, el 13 de novembre del 2020. (Horitzontal)
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha presentat aquest divendres a alcaldes de la Segarra, l’Urgell i la Noguera, l’estudi, que està en fase avançada de redacció, de la ruta cicloturística de la vall del Sió. Aquesta actuació consisteix en la configuració d’un nou itinerari per a bicicletes i vianants que posi en valor el territori de la vall d’aquest riu, d’uns 70 quilòmetres de longitud, que abasta una quinzena de municipis d’aquestes comarques. D’altra banda, Territori i Sostenibilitat també està treballant a les comarques lleidatanes en la ruta dels Llacs, de Lleida a la Pobla de Segur.
La nova ruta de la vall del Sió contribuirà, a la vegada, a conformar una xarxa de rutes cicloturístiques a Catalunya, mitjançant la seva connexió amb la ruta Intercatalunya, de Lleida a Girona, actualment en desenvolupament, i ja en servei en el tram Lleida- Cervera.
Aquest recorregut travessarà zones boscoses o agrícoles de gran valor paisatgístic, i també oferirà una visió privilegiada de l’entorn més llunyà, amb vistes de les muntanyes pirinenques i de tota la zona agrícola de les tres comarques. A més, pretén facilitar un nou model en bicicleta, en combinació amb el mode ferroviari, segona ha remarcat Gavin. D’aquesta manera, es plantegen els extrems de la ruta a les estacions ferroviàries de Sant Guim de Freixenet i Balaguer. Així mateix, aquest projecte vol buscar sinergies amb altres itineraris com la ruta de les Valls, la ruta de les Peixeres, i la ruta dels Castells.
En aquests moments, Territori i Sostenibilitat està enllestint una proposta de traçat, per tal de consensuar-lo amb els municipis implicats. Els principals criteris en el disseny d’aquesta ruta són l’aprofitament de vies verdes o camins pedalables ja existents i degudament senyalitzats; l’aprofitament de camins rurals o forestals en servei, fora de les àrees urbanes i de les gran vies de comunicació, i l’aprofitament de tram de carreteres, on no s’ha trobat alternativa, una intensitat de trànsit inferior a 500 vehicles diaris. L’estudi preveu la possibilitat de desenvolupar aquesta ruta per fases.
Un cop definit el traçat, es documentaran les característiques físiques de la ruta plantejada (perfil longitudinal, tipologia i estat del paviment, obres de drenatge i de fàbrica incloses a l’itinerari, entre altres aspectes), i es definirà una proposta d’actuacions, fonamentalment senyalització, punts de descans i resolució de punts de discontinuïtat, inclosa la seva valoració econòmica, segons ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat.
Informa: ACN
Penelles s’omplirà d’art, d’activitats i de visitants aquesta setmana gràcies a una nova edició del…
La Unió Astronòmica Internacional (UAI) ha batejat un asteroide descobert l’any 2011 amb el nom…
El dia 5 de maig comença el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts individuals de…
El divendres 9 de maig, a les quatre de la tarda, es representarà al Teatre…
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Balaguer…
Amb motiu del Dia Internacional de la Dansa la Plaça Mercadal de Balaguer s’ha omplert…
Aquest lloc web utilitza cookies.