- Destacats Portada

La plantilla de Cricursa vota majoritàriament a favor de l’adjudicació a la lleonesa TVITEC

Així ho van expressar a través d’assemblees i votacions secretes realitzades als dos centres de treball de la companyia, situats a La Sentiu i Granollers

La plantilla de Cricursa, especialitzada en l’exigent i complexa fabricació de vidres corbats, aposta de forma molt majoritària per la companyia TVITEC a l’hora d’adjudicar-se la unitat productiva de l’empresa catalana, en situació de concurs de creditors després de reconèixer un deute de 60 milions d’euros. Així ho van expressar ahir, 24 de març, a través d’assemblees i votacions secretes realitzades als dos centres de treball de la companyia, situats a La Sentiu (Lleida) i Granollers (Barcelona). Avui mateix, i a través de Col·lectiu Ronda que representa la majoria de la plantilla en el concurs de creditors, s’adreçaran al Jutjat Mercantil 6 de Barcelona, responsable del procés d’adjudicació de la unitat productiva, per tal de comunicar el resultat de les votacions i la valoració positiva que el conjunt de la plantilla fa de l’oferta traslladada per TVITEC en detriment de la proposta de Brand Corner, l’altre grup empresarial interessat a adquirir la concursada Cricursa.

En el seu escrit, els representants de la plantilla destaquen que TVITEC, al contrari que Brand Corner, és una gran empresa pertanyent al mateix sector de la fabricació de vidre que la pròpia Cricursa i que, per tant, el seu coneixement del sector permetria «la reactivació de l’activitat de la unitat productiva d’una manera més àgil i efectiva, garantint que els treballadors subrogats puguin tornar als seus llocs de treball en el termini més breu possible». En aquest sentit, des de la plantilla recorden que els treballadors i treballadores de Cricursa tenen els seus contractes suspesos des de fa 4 mesos per trobar-se en situació d’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

La plantilla també valora de forma molt positiva altres aspectes rellevants de l’oferta de TVITEC, especialment «la clàusula de garantia d’estabilitat consistent a assegurar el manteniment dels dos centres de treball per un termini mínim de 36 mesos, sense efectuar modificacions substancials de les condicions laborals dels treballadors o trasllats, garantint aquesta permanència amb un compromís indemnitzatori mínim en cas de efectuar acomiadaments no imputables als treballadors». Sobre aquesta qüestió, recorden que l’oferta de Brand Corner inclou la previsió de tancament de les instal·lacions de l’empresa a Granollers i que la plantilla sempre ha considerat com un «objectiu irrenunciable assegurar que es mantindrien oberts i operatius els dos centres».

Els representants dels treballadors i treballadores de Cricursa consideren que «les assemblees han apostat amb claredat per l’oferta que atorga majors garanties d’ocupació i de futur» i que TVITEC, entre d’altres compromisos, accepta complementar els ingressos de les persones que en un primer moment hagin de continuar en situació d’ERTO fins al ple restabliment de l’activitat productiva prèvia al concurs, restituir els períodes de prestació per desocupació que hagin consumit i tornar a contractar en un termini de 24 mesos les persones que inicialment vegin extingit el seu contracte.

Segons les dades donades a conèixer, l’oferta presentada per Brand Corner (companyia especialitzada a adquirir empreses en situació de concurs de creditors) és superior en 598.000 euros a la presentada per TVITEC. Tot i així, Josep Pérez, advocat de Col·lectiu Ronda que integra l’equip assessor que representa el 84% de la plantilla, considera que la veritable dimensió econòmica de l’oferta ha de calcular-se prenent en consideració el cost de les garanties indemnitzatòries i de complement de prestacions ofertes per TVITEC i que no contemplen el projecte de Brand Corner. «Al nostre entendre -afirma l’advocat- el principal objectiu d’un concurs de creditors ha de ser fixar els fonaments que han de permetre un projecte industrial recuperar el camí de l’activitat i la projecció futura, salvant el major nombre possible de llocs de treball. El nostre compromís sempre ha estat respectar i defensar allò que la plantilla decidís i posicionar-nos a favor de qualsevol de les ofertes que obtingués un recolzament majoritari. Veient el resultat de les votacions, sembla clar que, des d’aquesta òptica de protegir l’ocupació, els treballadors i treballadores de les societats que integren Cricursa han valorat com a més sòlida l’oferta de TVITEC. A les assembles es va evidenciar que la plantilla valora la capacitat i els coneixements del sector de TVITEC per recuperar la dimensió de Cricursa com a referent mundial i els compromisos ferms respecte l’ocupació i el manteniment dels centres de treball. És per això que estem segurs que el Jutjat valorarà allò que els treballadors i treballadores li estan traslladant en defensa del seu propi futur a l’hora de prendre la seva decisió».


Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

Els Bombers treballen en un incendi d’habitatge al c/Urgell

[gallery link="file" columns="1" size="large" ids="135453,135454,135455"] Els Bombers de la Generalitat treballen des de passat dos…

2 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 13/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

5 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 10/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

5 hores fa

Les excavacions al Pla d’Almatà continuen descobrint informació sobre la Balaguer andalusina

Durant tot el mes de maig es durà a terme una nova campanya d’intervenció arqueològica…

9 hores fa

Un incendi a la Baronia de Rialb descobreix una plantació de marihuana

Els Bombers de la Generalitat van activar ahir 8 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris…

12 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.