Societat

La Paeria de Balaguer signa un conveni amb l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer

El passat dijous 30 de gener es va dur a terme la signatura del conveni per a la cessió d’ús del local del carrer del Pont, n.57, a favor de l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Lleida, a l’espera que s’aprovi al Ple.

 

El passat dijous 30 de gener es va dur a terme la signatura del conveni per a la cessió d’ús del local del carrer del Pont, n.57, a favor de l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Lleida, a l’espera que s’aprovi al Ple.

La signatura d’aquest conveni va anar a càrrec deJordi Ignasi Vidal, paer en cap, i de Joana Espuga, presidenta de l’AFALL.

El local cedit està destinat al servei de tallers Unitats de Respir, on les persones malaltes poden desenvolupar activitats d’estimulació cognitiva, i així proporcionar als familiars unes estones de descans. En aquest sentit són activitats doblement positives, ja que d’una banda contribueixen a la millora física i psicològica de les persones malaltes, i alhora permet al seu cercle més proper disposar d’estones per a sí mateixos.

Els principals objectius d’aquest projecte són: alentir el procés evolutiu de la malaltia; evitar la desconnexió de l’entorn i enfortir les relacions socials; millorar la qualitat de vida; reforçar l’afectivitat i l’emotivitat; fomentar l’ocupació en activitats durant el temps lliure i d’oci; i oferir unes estones de respir als familiars cuidadors de les persones malaltes.

Igualment en aquest espai també es duen a terme altres accions, com poden ser els Grups d’Ajuda Mútua, que a la ciutat de Balaguer ja compten amb diverses famílies interessades en participar-hi.

Des de la Paeria de Balaguers’entén que és un programa molt beneficiós, tant per a les persones malaltes com per a les seves famílies i entorns més propers. Així, amb la cessiód’aquest local,l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer pot seguir duent a terme aquests tallers a la ciutat, i contribuir a la millora del dia a dia de les persones afectades per aquest tipus de demència i de les seves famílies.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Paeria de Balaguer i SOS Bigotis instal·len tremuges per controlar les colònies felines

Comencen a Balaguer les primeres actuacions de control i gestió de les colònies felines.  A…

16 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 30/04/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

17 hores fa

L’Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer realitza una jornada de portes obertes

L'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer celebra el 4 de maig una jornada de portes…

18 hores fa

“Tiquet rural”: nova subvenció per crear o agafar el traspàs de microempreses en l’àmbit rural

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat la primera convocatòria del “Tiquet…

18 hores fa

Una bona sort

Hi ha una classe de gent que mai no sap res, ni què ha passat,…

18 hores fa

Arriben a Penelles els primers artistes del 9è Gargar Festival

Penelles s’omplirà d’art, d’activitats i de gent aquest cap de setmana gràcies a una nova…

21 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.