- Destacats Portada

La Fira Q continuarà promocionant la restauració del territori

De nou se celebrarà el Concurs de cuina de proximitat, a més de diferents presentacions de productes i activitats gastronòmiques

En el marc de Fira Q i per a donar a conèixer els productes del territori i les seves possibilitats gastronòmiques, des de l’Associació de Comerciants ACB, l’Associació Gastrobar i la Paeria de Balaguer s’ha organitzat el 7è Concurs de cuina de proximitat, que a partir d’ara passarà a anomenar-se concurs de cuina de la terra al plat Josep M. Morell’. A partir d’ara el concurs de cuina estarà dedicat a la seva figura en el món de la restauració, i en aquesta edició amb els caragols i el porc com a ingredients protagonistes.

Des de l’organització s’encoratja a participar a tothom que ho desitgi, enviant la recepta a concursfiraq2023@gmail.com abans del 21 d’abril. Després un jurat tècnic escollirà les vuit propostes finalistes, com a màxim, les quals competiran a la Gran Final, que es disputarà el diumenge 30 d’abril a les 18’30 h, a l’escenari del sector de Restauració i Oci de Fira Q. De les receptes presentades es valorarà la presentació, l’originalitat, el gust i els productes utilitzats, dels quals el porc o els caragols seran imprescindibles. Entre el jurat qualificador hi haurà Joan Pallarès del restaurant Can Boix de Peramola; Josep, del restaurant El Jardí d’Alguaire; Sebastià Amigó, propietari i cap de cuina del restaurant La Barretina d’Alfarràs.

El premi consisteix en un xec per valor de 500 €, vals per a restaurants de la ciutat i un lot de productes. L’autor o autora accepta que la recepta sigui compartida i pública, i que la Paeria en faci ús per donar-la a conèixer a través dels diferents canals i formes de comunicació per tal que aquesta pugui ser utilitzada si s’escau.

Fira Q segueix comptant amb la presència de diversos sectors, i per a donar més visibilitat a les empreses de cada zona hi haurà diferents escenaris on es faran múltiples activitats, com presentacions de productes, concerts, tallers de cuina, desfilada de moda, exhibició de dansa o showcooking.

Durant els tres dies que dura Fira Q les activitats seran constants, amb actes com la celebració de les Jornades d’Apicultors el dissabte al matí, organitzades pel Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, amb el tradicional Concurs de mel.

Entre les activitats que s’han programat, destaca una masterclass amb la presentació de diversos vins D.O Costers del Segre, a càrrec del reconegut sommelier David Seijas, que es defineix com un amant del ví, el qual va liderar el projecte Bulli Foundation, el dissabte a les 17,30 h. Igualment, durant el cap de setmana es faran showcookings, de la mà de l’equip Cal Xirricló, del restaurant El Celler, i del restaurant del Monestir de les Avellanes, en els que el públic podrà descobrir receptes amb productes de la nostra terra.

Les activitats entorn a la restauració i l’oci seran constants durant el cap de setmana, amb demostracions, tallers i altres activitats, com l’elaboració d’un taco mexicà, a càrrec del restaurant Les Roquetes; una sessió de cocteleria, a càrrec de Cristian Guardia Expósito, cocteler; o l’activitat ‘Fem un tardeig?’ a càrrec de la Txicadexef amb degustació sorpresa.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

23 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

2 dies fa

La Paeria farceix d’activitats els mesos d’estiu per als infants i joves

Les diferents àrees de la Paeria han presentat l’oferta d’activitats previstes per aquest estiu. Una de…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.