- Destacats Portada

La Festa Major del Castell del Remei homenatjarà el pintor Obiols, autor de les pintures del santuari

Aquesta se celebrarà el diumenge 8 d’octubre amb una àmplia agenda d’activitats durant la jornada

El diumenge 8 d’octubre tindrà lloc la Festa Major del Castell del Remei. Setanta anys després que l’artista Josep Obiols comencés a decorar el Santuari de la Mare de Déu del Remei a la finca, enguany l’exposició Josep Obiols, el Noucentisme al Castell del Remei, el cartell de la Festa Major i el pregó a càrrec del director del Museu Morera d’Art Modern i Contemporani de Lleida, Jesús Navarro Guitart, són l’homenatge a la seva obra a la finca que representa el conjunt més important de l’artista per la concentració d’obra mural i un gran valor patrimonial.

Com cada any, el tradicional toc de sirena de la finca marcarà a les 10 del matçi l’inici de la celebració. Així es dóna el tret de sortida al mercat d’artesania i de productes de proximitat, a les passejades amb carruatge de cavalls, als jocs infantils, a l’exhibició i pilotatge d’automodelisme i modelisme naval i tantes d’altres activitats.

A les 10:30 hores tindrà lloc l’anunciat pregó des de la balconada del pati de la casa-palau. Les campanades anunciaran l’inici de la missa solemne, a les 11, cantada pel Cor Parroquial de Boldú amb l’assistència de la pubilla i de l’hereu de Penelles i els cants de la Pregària de la Verge del Remei. Alhora, l’animació infantil a la zona de Les firetes del Castell del Remei inclourà una activitat dedicada als gossos perquè els infants puguin conèixer aquests animals de ben a prop.

A les 12 del migdia, la cercavila amb la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer i Els Bombollers de Cervera marcarà el senyal a la Cobla Tàrrega per a començar la ballada de sardanes a la plaça Major, on es podrà prendre l’aperitiu.

A la mateixa hora, a la Plaça Canal d’Urgell, el grup Fauna Acústic començarà el seu concert. Ja a les dues del migdia, es podrà degustar el dinar popular a base de graellada de carn, els tiquets per la qual ja estan a la venda al restaurant de la finca al preu de 12 euros. Finalment, a les 14:30 h, la sirena sonarà de nou per a assenyalar el final de la festa gran d’enguany.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Èxit de participació en el 4t torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’

Èxit de participació en el 4t torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’ celebrat aquest dilluns al…

14 hores fa

Entr’Acte Teatre estrena l’obra ‘La permanent’

El grup Entr'Acte Teatre estrenarà el pròxim 2 de juny una nova obra, 'La Permanent',…

16 hores fa

Artesa de Segre celebrarà la 3a Mostra d’Espais de diversitat cultural i entitats

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, juntament amb l'Ajuntament d'Artesa de…

16 hores fa

Balaguer tornarà a l’època medieval del 23 al 26 de maig

Balaguer es tornarà a vestir d’època per la Festa Medieval de l’Harpia. Des del 23…

19 hores fa

ELECCIONS 12M: La participació en les eleccions del 12-M a les 18 hores és del 45,8%, pràcticament la mateixa que al 2021

La participació en les eleccions al Parlament d’aquest 12 de maig a les 18 hores…

2 dies fa

Ferit greu un home que feia parapent a Àger

Un home que feia parapent a Àger (Noguera) ha resultat ferit greu aquest diumenge, segons…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.