Societat

La Diputació de Lleida fa arribar una guia per a la desescalada als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació

Condensa en un document els principals consells per garantir la seguretat del personal municipal i l’atenció ciutadana

Imatge de mampares instal·lades a la recepció de la Diputació de Lleida, el 12 de maig del 2020. (Horitzontal)

La Diputació de Lleida ha fet arribar a tots els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació una guia amb recomanacions per al desconfinament de les administracions locals que serveixi per preparar un pla adaptat a les necessitats específiques de cada ens per procedir a aquesta nova fase amb garanties. La guia, que parteix de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, integra les diferents recomanacions, reials decrets i normatives de les autoritats sanitàries donades a conèixer en les darreres setmanes per governs català i espanyol, a més de recollir l’experiència d’aquests dies a la mateixa Diputació, que està adequant els seus espais amb mampares de metacrilat i dispensadors de gel hidroalcohòlic, i marcant punts de distància.
El diputat responsable de l’àrea de Recursos Humans, Jordi Verdú, destaca que la guia pretén assegurar la tornada a l’activitat habitual presencial “vetllant per la protecció de la salut de les persones mitjançant la implantació de mesures de prevenció que permetin reduir el risc d’exposició i contagi a la covid-19”. Aquest retorn, en tot cas, “no serà un retorn a la normalitat que ens era habitual” i, per això, “cal garantir més que mai la màxima seguretat sanitària al personal i a les persones que s’atenen”, assenyala Verdú.

El document aconsella accions d’adequació dels edificis públics per acollir el personal, com ara la desinfecció prèvia, la retirada de cadires en zones d’espera o establir circuits per a circulació dins dels edificis amb portes obertes per reduir zones de contacte. Igualment, s’aconsella col·locar mampares de metacrilat en els punts d’atenció presencial a la ciutadania, assenyalar distàncies de seguretat i posar a l’abast del personal i la ciutadania dispensadors de gel hidroalcohòlic. Finalment, es recomana prioritzar l’atenció telemàtica i restringir al màxim possible les reunions presencials per evitar qualsevol contagi.


Informa: ACN

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

12 hores fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.