- Destacats Portada

La 25a Fira Artesana tindrà un banc vermell en memòria de totes les dones que ha enterrat la violència masclista

El certamen torna del 3 al 5 de desembre, i comptarà amb una vintena d’actes i un espectacle inaugural per commemorar el seu quart de segle

La 25a Fira Artesana d’Àger, que torna del 3 al 5 de desembre, comptarà aquest any amb un banc vermell en memòria de totes les dones assassinades per qui deia estimar-les, un homenatge que es podrà visitar, davant de l’Escola Andreu Farran, durant tot el certamen.

La Fira torna amb més força que mai i commemorà els seus 25 anys amb més d’una vintena d’actes per a tots els públics, un espectacle inaugural, concerts, així com un banc vermell en memòria de totes les dones que han estat assassinades per culpa de la violència masclista. L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que es tracta d’una acció que “té per objectiu conscienciar la població al voltant de les violències masclistes i la necessitat d’erradicar-les”.

Igualment, l’Ajuntament d’Àger ha commemorat el Dia per l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb la lectura del manifest de l’Institut Català de la Dona a l’Ajuntament. Així mateix, aquest diumenge està previst llegir el Manifest del món de l’Esport per a l’eliminació de la violència envers les dones, en el marc del partit que l’Àger Deportiu Montsec juga aquest diumenge, 27 de novembre.

La 25a Fira Artesana d’Àger donarà el seu tret de sortida el pròxim dissabte, 3 de desembre, amb la inauguració de les diferents exposicions que es podran visitar durant tot el certamen. A les 12 hores tindrà lloc la inauguració del banc vermell en homenatge de les dones assassinades per la violència masclista, davant de l’escola i, a continuació, es durà a terme un recital a càrrec del poeta Enric Kahn i del pianista Genís Gaya en aquest mateix espai. Durant l’acte, hi haurà refrigeri i aperitiu per a les persones assistents.

Al vespre, a partir de les 19 hores, tindrà lloc un concert a càrrec del al cantautor de Flix Xarim Aresté, que donarà a conèixer el seu darrer treball, ‘Ses entranyes’, un àlbum intens i emocional, en què explica al públic tot allò que duu al seu interior. En concret, el concert serà al Local Social d’Àger, amb aforament limitat, i les entrades anticipades es poden adquirir en línia, als portals habituals de venda.

La inauguració oficial del certamen tindrà lloc el diumenge, 4 de desembre, a les 11.30 hores, a l’entrada del municipi, tot i que la fira romandrà oberta des de les 10 hores. Com a novetat, i per commemorar els 25 anys de fira, l’acte inaugural comptarà amb un espectacle. En concret, la companyia NTlades de Sort oferirà l’obra ‘Niu el refugi de tothom’. Igualment, hi haurà una benvinguda de la Geganta d’Àger, que presidirà una rua amb el grup d’acordions diatònics fins a la plaça Major, on hi haurà una altra rua, en aquest cas de capgrossos.

Prèviament, a partir de les 9 del matí, hi haurà un globus captiu gratuït per a tothom al camp d’aterratge municipal i, a partir de les 11 hores, jocs de fusta infantils a la placeta dels Jubilats, que s’allargaran durant tot el matí. A partir de les 13 hores, la Col·legiata de Sant Pere acollirà la presentació del llibre ‘Ser de sacrifici. L’emigració des de la vall d’Àger cap a l’Argentina’, de l’autor Ramon Pelegrí Pinyes. Igualment, a les 13.30 hores, hi haurà un vermut musical a càrrec del grup Vi Blanc a la placeta dels Jubilats.

Durant tot el matí de dissabte, a més a més, es podran visitar les diferents exposicions, com la de l’antic forn de Jordi Marco de Santa Linya Art; l’exposició ‘Mercat d’Art’ de Jesús Sanuy, a la Sala de Plens de l’Ajuntament; l’exposició de tractors antics al camí Nou, a càrrec dels 3 Tombs; es podrà visitar l’antiga farmàcia Montardit i la Col·legiata de Sant Pere, i hi haurà demostracions d’oficis artesanals al llarg del recorregut de fira i tallers gratuïts de polseres de cotó i llavors naturals. Igualment, de les 10 a les 15 hores, hi haurà servei de bar a càrrec de l’AMPA, a la placeta dels Jubilats.

Dilluns serà el darrer dia de Fira, i la jornada començarà a partir de les 11 hores, amb activitats infantils a la placeta dels Jubilats. A partir de les 12 hores, tindrà lloc el muntatge i la inauguració de l’arbre de Nadal fet per l’Associació de dones de la Vall d’Àger. A les 13 hores, hi haurà un vermut a càrrec del Jovent d’Àger i, a partir de les 14.30 hores, un dinar popular de Fira. Els tiquets es poden comprar al Forn de Pa i Casa Martí per un preu de 13 euros. La 25a Fira Artesana d’Àger finalitzarà a la tarda, amb l’actuació del grup musical Jalaysa, que acomiadarà el certamen fins l’any que ve.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Paeria contracta una empresa per neutralitzar la plaga de coloms

La Paeria de Balaguer ha contractat una empresa especialitzada en el control de les plagues…

2 hores fa

La Transsegre recupera la baixada en barques

La Festa Major d'estiu per excel·lència a Balaguer, la Transsegre, s'ha vist com s'esfonsava poc…

3 hores fa

Nova campanya de recollida d’aliments a la Noguera

Després de rebre la notícia l'any passat de la pèrdua de recepció per part de…

19 hores fa

El Museu de la Noguera presenta l’exposició ‘Metàfores de la llum’ d’Albert Minoves

Aquest divendres dia 19 d’abril el Museu de la Noguera inicia l’exposició ‘Metàfores de la…

19 hores fa

Un home perdona a un acusat de disparar-li a la cama durant una baralla entre dues famílies a Balaguer el 2021

L'Audiència de Lleida ha jutjat un home acusat de disparar-ne a un altre i ferir-lo…

1 dia fa

El col·lectiu MITO desembarca a la Biennal de Venècia amb la proposta presentada al Forma de Balaguer

MITO Collective presenta la proposta Is memory an algorithm? durant la 60a Biennale di Venezia,…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.