Categories: Comarca

Inici del programa per prevenir addiccions socials i a les noves tecnologies

Les noves tecnologies han facilitat el desenvolupament de certes addiccions socials (a les compres per Internet, als jocs d’atzar on line, al cibersexe, als videojocs, al mòbil i a les xarxes socials, entre altres), “ja que permeten a la persona que pateix el trastorn portar a terme aquestes activitats en un entorn discret i allunyat de la mirada dels que l’envolten”. Olga Malas, psicòloga encarregada de conduir la primera sessió de la campanya “Què s’amaga dins les pantalles?”, impartida aquest dijous a Castelló de Farfanya, considera que per superar aquestes manifestacions addictives és important la motivació personal, l’ajuda d’un bon professional i la col·laboració de l’entorn (familiars i amics). La campanya està organitzada per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla Local d’Inclusió Social, i ASPID.

A través d’aquesta primera conferència participativa, adreçada al públic en general, Malas ha explicat als participants la tipologia d’addiccions socials i a les noves tecnologies, com es converteixen en una addició i com s’ha d’actuar per prevenir-les i solucionar el problema. La psicòloga considera que cal tractar el comportament addictiu quan aquest comença a tenir efectes negatius en un o més dels àmbits que envolten el subjecte (personal, familiar, social, laboral o econòmic).

Després de parlar dels símptomes principals i els senyals d’alerta de cadascuna de les addiccions socials, la ponent ha explicat les passes que cal fer per evitar-les, que se centren en ajudar en el desenvolupament de l’habilitat de comunicació cara a cara, els hàbits grupals i les activitats de lleure diverses. Aquest tractament suposa limitar el temps i pactar horaris, fomentar la relació amb altres persones, potenciar aficions (lectura, cinema i altres activitats culturals), estimular l’esport i les activitats en equip, desenvolupar activitats grupals, com les vinculades al voluntariat i estimular la comunicació i el diàleg en la pròpia família.

Olga Malas és psicòloga general sanitària i màster en noves tecnologies, i ha treballat a l’Hospital Sant Joan de Déu amb el prestigiós equip del doctor Àlex Palau.

Les sessions del programa prosseguiran a Àger (30 de novembre, al Local Social) i Vallfogona de Balaguer (febrer de 2018, a la Sala d’actes de l’Ajuntament). Totes les conferències comencen a les 18 h i són impartides per Olga Malas.

Aquest programa dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera s’emmarca dins l’activitat de l’Àrea de Drogodependències i forma part de l’esforç que el Consell Comarcal fa per arribar a la població que viu en nuclis més allunyats de les poblacions grans, on hi ha menys oferta d’activitats i serveis adreçats a aquest col·lectiu.

ASPID insereix aquesta iniciativa dins de la nova Àrea d’Activitat Socioeducativa que ha creat en el darrer any i en la que desenvolupa projectes d’intervenció social i educativa en la comunitat i l’entorn provincial, amb la finalitat darrera d’acompanyar en els processos de desenvolupament personal i apoderament a infants, joves i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social.

 

Balaguer Televisió

Missatges recents

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

10 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

1 dia fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

1 dia fa

La Paeria farceix d’activitats els mesos d’estiu per als infants i joves

Les diferents àrees de la Paeria han presentat l’oferta d’activitats previstes per aquest estiu. Una de…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.