Categories: Política

La fiscalia arxiva per primera vegada la investigació contra un alcalde per l’1-O, el de Mollerussa

ACN Mollerussa .- La fiscalia superior de justícia ha comunicat aquest dimarts al migdia a l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, l’arxivament de les diligències que han comportat la seva investigació durant un any en referència al referèndum de l’1-O. Tal com ha assenyalat el mateix Solsona i també des de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) es tracta del primer arxivament de diligències a un alcalde per l’1-O que hi ha a Catalunya. Segons Solsona, la fiscalia no ha trobat cap motiu suficient per elevar la causa a una instància judicial i això ”constata el que hem dit en tot moment: que votar no és delicte”. En aquest sentit, el diputat de JxCat i alcalde de Mollerussa espera que això suposi un ”punt d’inflexió” davant una ”escalada judicial sense aturador” i que la seva no sigui l’única de les causes arxivades.

Marc Solsona ha explicat en roda de premsa aquest dimarts a la tarda que amb l’arxivament de les diligències es constata que ”nosaltres com alcaldes vam mostrar suport a la llei del referèndum abans que fos suspesa pel Constitucional” i a partir d’aquí tots els actes que es van fer a posteriori no han pogut ser acreditats com a fets de desobediència, delictius o de malversació.
Solsona espera que l’arxivament de la seva causa sigui un ”punt d’inflexió” i desitja que sigui la primera de ”totes les que han d’anar succeint entre els alcaldes investigats per l’1-O”. En aquest sentit, ha afegit que el seu cas no sap si tindrà un ”efecte dominó” però ha assegurat que a nivell persona sent un ”alleugeriment important perquè no sabíem com podia acabar tot plegat”.

Marc Solsona va ser el primer alcalde i alhora diputat que va anar a declarar per l’1-O. Ho va fer el 19 de setembre de 2017 al TSJC per la seva condició d’aforat. El mateix dia també van anar a declarar dos alcaldes al Jutjat de la Seu d’Urgell. En total la fiscalia va prendre declaració a una setantena de batlles d’arreu del país tot i que n’hi ha un centenar d’investigats.

Finalment, Solsona ha recalcat que ”votar no és delicte” i almenys aquest dimarts hi ha una bona notícia que espera que pugui servir com a ”bri d’esperança de cara als esdeveniments futurs”.


Informa: ACN / Foto: Pla mitjà de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en roda de premsa el 13 de novembre de 2018. ACN

Balaguer Televisió

Missatges recents

Arriben a Penelles els primers artistes del 9è Gargar Festival

Penelles s’omplirà d’art, d’activitats i de gent aquest cap de setmana gràcies a una nova…

2 hores fa

Jeb Patton, Andreu Giró Quartet i Víctor Carrascosa lideren la programació del 7è Jazz al Pati

Amb l’arribada del maig, l’Escola Municipal de Música de Balaguer afina la programació cultural balaguerina…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 26/04/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

Ponts presenta les activitats de primavera pel mil·lenari de la Col·legiata de Sant Pere

L’accés a la col·legiata de Sant Pere de Ponts esdevindrà el marc demà dimecres de…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 25/04/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Paeria engega una campanya de conscienciació per a la igualtat

La Paeria de Balaguer engegarà aquest mes de maig la campanya ‘Educa’m des de la…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.