Comarca

Finalitza el taller per millorar la memòria fet a Penelles

Promoguda pel Consell Comarcal de la Noguera i NeuroLleida, la iniciativa estava dirigida a gent gran interessada a millorar les seves funcions cognitives

Un total de 14 persones han participat en el taller de “Millora de la memòria i Salut Cerebral” promogut pel Consell Comarcal de la Noguera, a través de l’àrea de Serveis Socials, i NeuroLleida, el servei d’ASPID especialitzat en el tractament i prevenció de les afectacions neurològiques. La iniciativa està adreçada a les persones grans interessades a millorar les seves funcions cognitives i conèixer estratègies per prevenir el seu empitjorament amb el pas del temps. El taller s’ha fet a Penelles (la Noguera) i ha constat de 8 sessions d’una hora i trenta minuts. La valoració i el nivell de satisfacció dels participants han esta molt alts.

Cal remarcar que des del 2017 el Consell Comarcal de la Noguera i NeuroLleida han portat a terme un total de 8 tallers de memòria, amb 120 participants aproximadament. Les sessions s’han desenvolupat entre d’altres a les poblacions de Penelles, Albesa, Cubells, Foradada, Algerri i la Sentiu de Sió.

El programa “Millora de la memòria i Salut Cerebral” s’ha dissenyat com un programa d’intervenció grupal amb un element innovador, com és el fet que es treballa sobre 3 components amb incidència en l’estil de vida i que són científicament rellevants per aconseguir una millora del funcionament cognitiu i per prevenir la instauració d’un procés de demència. Aquests components són les funcions cognitives, l’activitat física i el funcionament social.

El programa s’estructura en dos blocs. El primer consisteix en explicar com funciona la memòria, incidint en què els participants entenguin perquè es produeixen els oblits i en la relació que hi ha amb els canvis que es produeixen en la memòria durant l’envelliment. El segon bloc inclou la part on s’ensenyen i practiquen estratègies per millorar la memòria en cadascuna de les fases del procés de memorització.


Informa: Redacció Foto: Consell Comarcal de la Noguera

Balaguer Televisió

Missatges recents

La pluja trunca la XI Biennal Gegantera de Balaguer

La pluja ha fet anticipar el final de festa de la Biennal gegantera que s'ha…

3 hores fa

La Nit dels Museus posa en valor les tasques d’investigació i educatives que realitzen

El Museu de la Noguera ha obert les portes aquest vespre i s’ha omplert de…

20 hores fa

Connecta Lleida Pirineus: Vallfogona vol recuperar el toc de les campanes del poble

Antigament, les campanes de les esglésies eren un element clau de la vida quotidiana en…

2 dies fa

Balaguer acollirà el ‘Primavera Wine’, un festival de vins catalans

Balaguer acollirà el pròxim 8 de juny el festival de vins catalans 'Primavera Wine'. L’esdeveniment…

2 dies fa

La Paeria millorarà el servei del pàrquing d’autocaravanes

La Paeria de Balaguer vol acabar amb les crítiques rebudes pels usuaris del pàrquing d'autocaravanes…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.