Categories: JoventutSocietat

Balaguer celebrarà aquest divendres la 2a Fira d’Experiments i Ciència “Ciència al Mercadal”

En el marc del Pla Municipal i Comarcal de Dinàmica Educativa que organitzen l’Ajuntament de Balaguer i el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, el 19 d’octubre es celebrarà a la ciutat de Balaguer la fira “Ciència al Mercadal” on hi participaran més de 400 alumnes i més de 30 professors dels centres educatius de la ciutat.

En els darrers anys, el Departament d’Ensenyament ha volgut donar un impuls especial a les STEAM: Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques, amb un mètod ed’aprenentatge que busca els punts d’interconnexió entre aquestes disciplines desenvolupant un enfocament interdisciplinari dels processos d’ensenyament de les ciències.

Sota aquest paraigua i dins la Setmana de la Ciència, s’organitzen diverses activitats a Balaguer i comarca. El Concurs de Vídeos Científics “ Experiments de pel·lícula” n’és una de les més destacades. El concurs va adreçat a diferents etapes educatives que van des dels tres fins els divuit anys.

Donada la quantitat i qualitat dels vídeos recollits i sobre tot l’entusiasme dels  joves científics, es vol difondre, a tota la comunitat educativa i a la ciutadania en general, els  resultats d’aquests concurs amb la II fira “La Ciència al Mercadal” on els nens i nenes podran mostrar i explicar en directe els misteris de la ciència a tothom que s’apropi a la plaça. Els actors principals són per tant els nens i nenes i el jovent de les nostres escoles i instituts.

Per complementar els experiments, el Museu de Matemàtiques de Catalunya, ajudats per l’alumnat de secundària, participarà de la festa aportant les Cúpules de Leonardo, tallers i altres materials didàctics.

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

17 hores fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

2 dies fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

3 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

3 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

3 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

3 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.