- Destacats Portada

Èxit d’assistència a la 26a Trobada Cultural al Monestir de Gualter

La programació va tenir la Bellpuig Cobla i el grup d’havaneres Barca de Mitjana com a actuacions destacades

Aquest dissabte 20 de juliol ha tingut lloc la Trobada Cultural al Monestir de Gualter, que enguany ha arribat a la 26ena edició, i que va gaudir de la Bellpuig Cobla i el grup d’havaneres Barca de Mitjana com a actuacions destacades.

Les activitats van començar a migdia amb una visita guiada gratuïta pel conjunt monumental de l’antic monestir benedictí de Santa Maria de Gualter, a càrrec dels guies turístics de l’Oficina de Turisme de la Baronia de Rialb.

Les activitats van continuar a partir de les sis de la tarda, amb la recepció d’autoritats i visita de les diferents exposicions programades per a la ocasió, una de pintures acríliques de l’artista cerverí Ramon Pons i les fotografies sobre Rapa Nui del rubinenc Joan Diez.

A 2/4 de 7 del vespre l’interior de la basílica va tenir lloc la missa i a continuació es va celebrar el concert de la Bellpuig Cobla amb una selecció de música catalana del segle XX.

Les activitats culturals van tenir a plat estrella la presentació del nou ‘Mapa il•lustrat de la Baronia de Rialb‘ per a famílies i infants, a càrrec del dibuixant barceloní Manel Esteban i Bevià, un material editat per l’Oficina de Turisme dins del pla estratègic per atreure el turisme familiar. Així mateix també es va estrenar l’audiovisual ‘Vol 25747 a vista de drone’, una producció audiovisual elaborada per l’Antoni Canes de Gualter, i que a partir d’ara podrà ser visualitzada en les visites guiades dels caps de setmana al Monestir.

Els actes estan organitzats pel Patronat d’Amics i Protectors del Monestir de Gualter i romànic de la Baronia de Rialb i van cloure, com cada any, amb la tradicional cantada d’havaneres, acompanyada a la mitja part de rom cremat amenitzada pel grup maresmenc Barca de Mitjana.


Informa: Redacció / Foto: M.Fornells

Balaguer Televisió

Missatges recents

La Fira dels Somnis de Balaguer recapta més de 52.000 euros

La cursa solidària ha estat el punt de partida de la jornada de la fira…

5 hores fa

Pilarín Bayés plasma la història de Penelles al GarGar 2024

El municipi de Penelles ja compta amb 10 expressions artístiques noves, 9 murals i una…

1 dia fa

Connecta Lleida Pirineus: La nova Associació cultural de Menàrguens

Avui visitem el municipi de Menàrguens, a la Noguera, i és que recentment s’ha creat…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 02/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs,…

2 dies fa

Els Mossos detenen un home després de robar dos furgonetes i cometre dos robatoris en establiments a la Noguera i l’Urgell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí un…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.