Menàrguens

Els Mossos detenen dues persones per cultivar marihuana a l’interior de dues cases de Menàrguens

Desmantellen dues plantacions als domicilis, que tenien el sistema elèctric connectat fraudulentament a la xarxa general

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dijous a Menàrguens dos homes, de 25 i 44 anys, acusats d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. La detenció és resultat de dues investigacions obertes fa uns mesos després que la policia tingués indicis de l’existència de dues plantacions de marihuana a l’interior de dues cases del municipi noguerenc. La primera fase de la investigació va permetre als agents detectar les cases al carrer Raval i constatar que ambdues registraven un elevat consum d’electricitat i la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada fraudulentament a la xarxa.

D’aquesta manera, la policia va executar aquest dijous, cap a les 8.00 hores, la segona fase de la investigació amb dues entrades i perquisicions a les dues cases.

Durant l’escorcoll de la primera casa es van localitzar 190 testos amb les tiges de les plantes de marihuana tallades i 3,7 quilos de cabdells preparats per a la seva distribució i venda, els quals van ser comissats. A més, es va detenir un home de 44 anys que estava a l’exterior del domicili i que la policia considera que s’encarregava del manteniment de les plantes així com de la seva vigilància.

A banda d’això, els agents van trobar-hi també estris pel cultiu intensiu i assecat de la droga com ventiladors, làmpades, aparells d’aire condicionat, material fitosanitari i una bàscula de precisió, entre d’altres objectes.

En la segona entrada i perquisició, es va trobar en una de les estàncies de la casa 150 plantes de marihuana cabdellades i una complexa instal·lació amb ventiladors, aires condicionats, focus, filtres i estris per afavorir el cultiu en espais tancats.

A més, es va constatar que el sistema elèctric estava connectat fraudulentament a la xarxa general, com a la primera casa, i es va procedir a la detenció d’un home de 25 anys que estava a l’interior del domicili.

Els detinguts, un dels quals té antecedents, passaran avui a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer.


Informa: ACN

Balaguer Televisió

Missatges recents

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

20 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

21 hores fa

La proposta artística ‘Eren dones no pas bruixes’ s’estrenarà durant l’Harpia

En el marc de l'Harpia, Balaguer medieval es durà a terme la proposta artística efímera…

1 dia fa

El dia de la marmota

Ja hi tornem a ser. Cadascú parla dels resultats de les eleccions segons les seves…

1 dia fa

La Paeria de Balaguer perd la subvenció de la Diputació per a les obres de l’alberg juvenil

L’adjudicació de les obres de la primera i segona planta de l’edifici del Molí de…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 14/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.