Categories: Societat

El projecte Àgape va atendre el 2012 un 5% de la població de la Noguera amb 87.000 kg d’aliments

El passat dia 30 d’abril les entitats organitzadores del Projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera, van fer públics els resultats del balanç del 2012. Com a dada principal han destacat l’augment de les sol·licituds aprovades ja que de les 325 del 2010 han passat a les 510 del 2012, amb un increment molt fort de famílies formades per dos membres o monoparentals i l’estabilització del nombre d’altres tipologies familiars.També han constatat que ha augmentat la demanda d’aliments de la població autòctona, que ha arribat al 50 % el 2012. En total s’han emès 1.577 vals, i s’han lliurat un total de 87.000 kg d’aliments.

Aquests aliments provenen de la Unió Europea, del Banc d’Aliments de Lleida, de donacions d’empreses, supermercats i botigues d’alimentació de la comarca, de persones anònimes, d’entitats i associacions de la comarca, dels Gran Recapte d’Aliments de Nadal i primavera, i del Nadal Solidari a les Escoles de Càritas.

Àgape és un projecte d’ajuda social que consisteix en la creació d’un banc d’aliments que treballa en la gestió d’aliments al municipi de Balaguer i la comarca de la Noguera i en la intervenció social en problemàtiques sociopersonals i familiars. Aquest projecte és possible gràcies a la cooperació i participació de Càritas, Creu Roja, l’Obra Social La Caixa, l’Ajuntament de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.

Amb la coordinació d’aquestes entitats s’ha aconseguit utilitzar un criteri objectiu i unificat per tota la comarca de la Noguera, donar a l’usuari la seguretat que es treballa amb uns criteris establerts prèviament, fer una acurada selecció de les diferents famílies demandants i obtenir diferents criteris de valoració per augmentar  l’eficàcia d’aquest recurs. L’Obra Social ”la Caixa” a Lleida reafirma el seu compromís a la comarca de la Noguera pel Projecte Àgape, Aliments Solidaris de la Noguera en el que durant el 2012 va destinar 14.700 euros.

El compromís de “la Caixa” amb les necessitats de la societat en la que desenvolupa la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, és un dels trets característics des de l’any 1904. En aquest sentit, l’entitat mante el pressupost de la seva Obra Social per al 2013 en 500 milions d’euros, la mateixa xifra pressupostada en els 5 anys anteriors. Aquesta quantitat situa a l’Obra Social “la Caixa” com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

Un any més, la prioritat serà l’atenció a les principals preocupacions i problemes dels ciutadans.La lluita contra la pobresa i la marginació a Espanya, el foment del treball entre col·lectius amb dificultats –amb especial atenció als joves-, l’envelliment actiu i saludable, l’atenció a les persones amb infermetats avançades i el suport a la investigació i l’educació es roben entre els objectius més importants.

En total, el 66,8% del pressupost (334 milions d’euros) es destinaran al desenvolupament deprogrames socials i assistencials. Els programes de Ciència, Investigació i Medi Ambientsuposaran el 13,4% (67,1 milions), l’apartat cultural el 12,9% de la inversió (64,3 milions); i el suport a l’educació i formació, el 6,9% (34,6 milions d’euros).

Balaguer Televisió

Missatges recents

Connecta Lleida Pirineus: Maria Fernández guanya el concurs de talent de les terres de Lleida

La tercera edició de l’Alpitalent, el concurs de talent de les Terres de Lleida, va…

18 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 15/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

19 hores fa

La proposta artística ‘Eren dones no pas bruixes’ s’estrenarà durant l’Harpia

En el marc de l'Harpia, Balaguer medieval es durà a terme la proposta artística efímera…

23 hores fa

El dia de la marmota

Ja hi tornem a ser. Cadascú parla dels resultats de les eleccions segons les seves…

23 hores fa

La Paeria de Balaguer perd la subvenció de la Diputació per a les obres de l’alberg juvenil

L’adjudicació de les obres de la primera i segona planta de l’edifici del Molí de…

23 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 14/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.