Categories: Destacada DJoventut

El Programa Thao inicia la campanya de mesuraments de pes i talla als escolars a Balaguer

Uns 2.000 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys de Balaguer participaran enguany en els mesuraments del Programa Thao-Salut Infantil. Es tracta d’un control de talla i pes que pretén detectar i corregir els casos de sobrepès i obesitat entre els infants del municipi. La recollida de dades ha començat aquest dimecres a l’Escola Pia i durant aquest mes s’efectuarà a la resta de centres de la ciutat.

Un equip conformat per dues persones es desplaça a les sis escoles públiques i concertades de la ciutat per mesurar l’alçada, pes i perímetre de la cintura als alumnes de P-3 fins a 6è de primària. A banda, l’Ajuntament de Balaguer elabora un fitxer anònim de dades estadístiques amb la següent informació: data de naixement, sexe, origen del nen o nena, procedència del pare i mare, temps de residència al país, pes, talla, IMC (índex de massa corporal) i perímetre de la cintura.

Pel que fa als resultats del curs anterior (2013-2014), l’estudi va detectar que un 17,8% dels infants mesurats presenta sobrepès i un 7% obesitat, per la qual cosa la prevalença d’excés de pes és del 24,8%.

A partir d’aquestes dades es pot controlar l’evolució de l’índex de sobrepès i obesitat entre la població infantil; avaluar els resultats de la implantació del programa Thao a la ciutat, i dissenyar, juntament amb les escoles i el CAP de Balaguer, les estratègies a seguir per prevenir i combatre aquestes malalties.

A banda d’aquests estudis, el programa Thao fomenta el consum de fruita i verdures i l’activitat física entre els escolars com la millor recepta per gaudir d’una bona salut i un desenvolupament físic i mental òptim.

Balaguer Televisió

Missatges recents

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 21/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

5 minuts fa

El CB Balaguer se juga l’ascens a Super Copa Femenina

Després d'una temporada amb més victòries de les esperades al començament, el Sènior femení del…

31 minuts fa

Arrenca el nou programa ‘Balaguer Conviu’

‘Balaguer conviu’ arrenca aquest dimarts amb l’objectiu de promoure l’acció comunitària potenciant les capacitats sociolaborals…

21 hores fa

Balaguer celebrarà el seu passat medieval amb la baixada de l’Harpia

La festa medieval de Balaguer tornarà a ser el lloc per homentajar la figura de…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 20/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 17/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

Aquest lloc web utilitza cookies.