Categories: ComarcaDestacada F

Começa la temporada d’Esports d’Aventura i Turisme Actiu a les Terres de Lleida

A la vigília de Setmana Santa, quan finalitza la temporada de neu, les comarques de Lleida donen el tret de sortida als esports d’aventura i turisme actiu.

Són un total de 223 empreses que proposen una àmplia oferta de serveis en activitats per l’aigua, terra i aire. Aquest nombre representa un increment del 8% respecte a l’oferta d’inici de temporada de l’ any 2013 i d’un 23% respecte l’any 2012.

Els esports d’aventura donen feina a 1.700 persones. L’Associació d’Empresaris de la zona ha creat una xarxa de serveis turístics que uneix l’oferta d’allotjament de qualitat amb els esports d’aventura i activitats complementàries en el camp de la cultura, l’oferta comercial i la restauració. Pel que fa als esports de terra, hi ha un increment significatiu del trekking amb rutes que recorren alguns dels paratges més suggerents del Pirineu i de la plana de Lleida. En els esports d’aigua, el ràfting continua sent l’activitat estrella, seguit del descens de barrancs, caiac, piragüisme i l’hidrospeed. Les obres de reparació en el curs del riu Noguera Pallaresa permeten organitzar la Copa del Món de freestyle i les dues Copes d’Espanya, una d’estil lliure i l’altra d’eslàlom. La Noguera Pallaresa es pot convertir en el primer riu d’Europa amb una empresa d’aventura especialitzada en pujar els rius en lloc de baixar-los. El trajecte es farà amb uns aerolliscadors (” hovercrafts “). Respecte a les activitats aèries, el parapent i l’ala delta s’han consolidat com les manifestacions emblemàtiques de Lleida, especialment al municipi d’Àger. El món de la Btt també té protagonisme. El Montarto Bike Hotel, situat a Baqueira 1.500, a la Val d’Aran, serà l’únic establiment hoteler de l’Estat i dels Pirineus especialitzat en ciclisme, on els aficionats a aquest esport trobaran absolutament tot el que necessiten, des de guies acompanyants a menús especialitzats per a esportistes.

Balaguer Televisió

Missatges recents

Jeb Patton, Andreu Giró Quartet i Víctor Carrascosa lideren la programació del 7è Jazz al Pati

Amb l’arribada del maig, l’Escola Municipal de Música de Balaguer afina la programació cultural balaguerina…

13 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 26/04/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

15 hores fa

Ponts presenta les activitats de primavera pel mil·lenari de la Col·legiata de Sant Pere

L’accés a la col·legiata de Sant Pere de Ponts esdevindrà el marc demà dimecres de…

15 hores fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 25/04/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

15 hores fa

La Paeria engega una campanya de conscienciació per a la igualtat

La Paeria de Balaguer engegarà aquest mes de maig la campanya ‘Educa’m des de la…

18 hores fa

El torneig Escacs Tots els Nens Juguem torna a Balaguer

  El passat dissabte 27 abril al matí es va tornar a celebrar a Balaguer…

23 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.