Categories: ComarcaSocietat

Com afrontar una malaltia mental

L’Ester pateix una malaltia mental i ara fa 5 anys que va al Centre de Dia Salut Mental de Balaguer com a part del treball de rehabilitació. Aquí treballen amb pacients de tota la comarca per ajudar-los a recuperar la normalitat en la seva vida. L’objectiu és detectar les àrees afectades per la malaltia i intentar refer el camí perdut.

L’objectiu és millorar  la situació social i la qualitat de vida de les persones diagnosticades  d’un trastorn mental sever i la de les seves famílies. Per fer-ho les entitats treballen dia a dia a través d’activitats i tallers de rehabilitació per ajudar als usuaris a valer-se per si mateixos i poder ser així més autònoms.

A l’Ester li van diagnosticar la malaltia fa 10 anys, i en tot aquest temps el procés de recuperació ha estat dur passant fortes depressions. El més important per ella va ser juntament amb la seva família entendre el que li passava i acceptar la malaltia.

Després de 5 anys, l’ester és una usuària ja gairebé rehabilitada i amb ganes de treballar de nou.

Des de les diferents entitats assenyalen que la literatura, el cinema o la televisió han estigmatitzat aquest tipus de malalties donant una imatge fosca i molts cops violenta, allunyant-se de la realitat.

El passat dissabte Valls va ser la seu de les reivindicacions d’aquest col·lectiu, en motiu del dia internacional de  la salut mental que va aplegar més d’un miler de persones reclamant dignitat pels afectats. Es calcula que 1 de cada 4 persones patiran una malaltia mental al llarg de la seva vida. Es per això que entitats i associacions treballen per acabar amb l’estigma d’aquest tipus de malalties, que afecten a una massa important de la població.

Ara l’Ester veu el final d’aquest túnel i se sent amb forces de recuperar les regnes de la seva vida, amb nous objectius a l’horitzó i un futur ple de projectes per començar. Crec que no hi ha res que pugui aturar les ganes i la il·lusió per tornar a començar.

 

 

Balaguer Televisió

Missatges recents

Balaguer medieval celebra la 6a jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós

Aquest divendres Balaguer medieval celebra la sisena jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós, que enguany,…

1 dia fa

Balaguer dona el tret de sortida a L’Harpia amb les Mossades medievals

La història gastronòmica de la ciutat va ser l’eix central de la primera activitat de…

1 dia fa

S’incendia un cotxe al carrer Urgell

Un cotxe s'ha incendiat aquest matí al carrer Urgell de Balaguer sense cap ferit. El…

1 dia fa

La Plaça Mercadal acull una trobada musical amb l’alumnat de Balaguer

Després de mesos treballant en un projecte musical a les aules, l’alumnat de 5è de…

2 dies fa

Decebuts o emprenyats

Les xarangues recorren incansables els carrers i places que formen les xarxes socials i els…

2 dies fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 22/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.