Categories: Societat

Balaguer reinicia el Programa de Fisioteràpia Aquàtica adreçat a dones que han estat operades de càncer de mama

L’Associació Contra el Càncer (AECC), amb la col•laboració del CAP de Balaguer i l’Ajuntament de Balaguer, reprenen el programa de fisioteràpia aquàtica adreçat a dones operades de càncer de mama i que tenen problemes o seqüeles derivades d’aquesta intervenció. L’objectiu de l’activitat és doble: millorar la seva qualitat de vida i prevenir l’aparició del limfedema, i, si ja ha aparegut millorar-lo.

Aquest tractament inclou una sessió d’activitat aquàtica a la piscina amb fisioterapeuta, 2 cops per setmana, al Complex Esportiu Vedruna de Balaguer, i també la possibilitat de formar part d’un grup terapèutic dirigit per una psicòloga especialitzada.

Amb la teràpia aquàtica s’aconsegueix millorar i recuperar la mobilitat del braç afectat; guanyar elasticitat de les cicatrius; millorar la condició física i mantenir o recuperar la força muscular; millorar els dolors que poden persistir; millorar la circulació i la respiració; i augmentar l’autoestima afavorint la creació d’un entorn social i satisfactori. Pel que fa als objectius del Grup Psicoeducatiu, destaca el fet de conèixer el concepte d’estat d’ànim; analitzar els factors i causes que alteren l’estat d’ànim, facilitar l’expressió d’emocions, fomentar els recursos d’afrontament per equilibrar l’estat d’ànim, i proporcionar recursos per afrontar situacions difícils.

Com totes les prestacions de l’aecc aquesta activitat es totalment gratuïta i compta amb la col•laboració de la Diputació de Lleida. La xerrada de presentació del Programa es farà al Casal Lapallavacara dilluns 28 d’otubre a les 19,30 h, les persones interessades en participar poden adreçar-se al CAP de Balaguer (973 44 60 28) a l’aecc-Catalunya contra el càncer de Lleida, C./Pallars 25 Tel: 973/ 238 148 – lleida@aecc.es Associació Espanyola Contra el Càncer ( aecc)

Balaguer Televisió

Missatges recents

Les excavacions al Pla d’Almatà continuen descobrint informació sobre la Balaguer andalusina

Durant tot el mes de maig es durà a terme una nova campanya d’intervenció arqueològica…

3 hores fa

Un incendi a la Baronia de Rialb descobreix una plantació de marihuana

Els Bombers de la Generalitat van activar ahir 8 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris…

6 hores fa

Èxit de participació en el 4t torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’

Èxit de participació en el 4t torneig inclusiu ‘l’esport ens uneix’ celebrat aquest dilluns al…

21 hores fa

Entr’Acte Teatre estrena l’obra ‘La permanent’

El grup Entr'Acte Teatre estrenarà el pròxim 2 de juny una nova obra, 'La Permanent',…

23 hores fa

Artesa de Segre celebrarà la 3a Mostra d’Espais de diversitat cultural i entitats

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, juntament amb l'Ajuntament d'Artesa de…

23 hores fa

Aquest lloc web utilitza cookies.