Categories: Societat

Balaguer estrena una màquina de neteja que permetrà desenganxar xiclets i esborrar grafits

L’Ajuntament de Balaguer ha adquirit una nova màquina de neteja que permetrà, entre altres operacions, extreure els xiclets dels carrers i els grafits de les parets, dos dels elements més difícils d’eliminar de la via pública. La brigada de neteja ha començat a provar el nou sistema, sota el guiatge d’un tècnic de l’empresa fabricant, la italiana Cristanini.

Amb poca estona la plaça Mercadal, indret on s’han iniciat les proves ha canviat completament d’aspecte, recuperant el to rosat original. I és que la màquina permet extreure els xiclets amb una mànega que expulsa vapor a pressió a 180 graus, però també disposa d’un disc per netejar grans superfícies amb el mateix sistema. Tot i que de mitjana necessita 5 segons per desenganxar un xiclet, aquest temps pot variar en funció de la temperatura del sòl.

Al respecte, l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, que ha comprovat aquest matí el funcionament de la màquina, n’ha destacat la gran versalitat, ja que “a banda de extreure xiclets i netejar superfícies, permet desenganxar cartells, eliminar grafits i pintades, desinfectar espais públics de residus orgànics (orina) i netejar monuments i façanes”. La previsió és que comenci a treballar en espais grans, com ara el Passeig o la plaça, per tal que els operaris completin bé el període d’aprenentatge”, ha destacat.

La màquina és totalment ecològica perquè no necessita productes químics per les operacions de neteja. Funciona bàsicament amb aigua, tret de la neteja de grafits, per a la que també requereix sorra. Té un baix cost de manteniment, es pot aplicar sobre qualsevol superfície (pedra, granit o formigó) o mobiliari urbà sense malmetre’l, pot intervenir en operacions de desgel i funciona com a generador elèctric de 5 kilowatts.

El cost de la màquina ha estat de 70.000 euros i ha estat finançada amb recursos propis, tal com està previst en el pressupost de 2014.

Balaguer Televisió

Missatges recents

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 14/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

9 hores fa

Balaguer avança en matèria urbanística: Nova pista de pumptrack i obres de millora a les piscines del secà

Balaguer incorpora dins els equipaments esportius un nou circuit pumptrack situat a la zona del…

13 hores fa

Els Bombers treballen en un incendi d’habitatge al c/Urgell

[gallery link="file" columns="1" size="large" ids="135453,135454,135455"] Els Bombers de la Generalitat treballen des de passat dos…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 13/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

CONNECTA LLEIDA PIRINEUS 10/05/2024

Cada dia connectem persones, històries i territori. Un programa d’actualitat que recorre Lleida, des de…

1 dia fa

Les excavacions al Pla d’Almatà continuen descobrint informació sobre la Balaguer andalusina

Durant tot el mes de maig es durà a terme una nova campanya d’intervenció arqueològica…

2 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.