Quarts de final de la 14a edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta a Balaguer

El teatre municipal de Balaguer ha acollit aquest dijous al matí prop de 700 escolars d’arreu de la comarca en els quarts de final de la catorzena edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta dirigit a alumnes de primària i secundària d’arreu del territori català. Aquest pas previ a les semifinals que se celebraran a Mollerussa estan organitzats a través del Centre de Recursos Pedagògics i a Balaguer amb el suport també de l’Ajuntament.

El certamen nacional, organitzat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Enciclopèdia Catalana té com a principal objectiu promocionar la llengua i cultura catalanes mitjançant la lectura entre els més joves.

El certamen compta amb cinc categories diferents que comprenen des de 3r de primària fins a 4t d’ESO. Prèviament cada centre fa una selecció interna d’aquell nen o nena que els representarà.

Després d’aquesta prova celebrada a Balaguer, on hi han participat 15 centres educatius de la comarca de la Noguera i ha sortit un guanyador per categoria, tindran lloc les semifinals a Mollerussa on s’obté l’accés a la final catalana que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya.

Guanyadors

GRUMETS VERMELLS: 1r Elia Sanmartín Fortuny (Escola Gaspar de Portolà), segona classificada Valentina Bochaca Amenòs de l’escola Ramón Gombal de Penelles.

GRUMETS VERDS: 1r premi Sergi Barios Bergua (Escola Alfred Potrony de Térmens), i segona classificada Denisa Florina Valas Escola el Planells d’Artesa de Segre

TIMONERS: Hiba Laaraj (Escola de la Noguera).

CORSARIS: Claudia Martínez Ros. Institut Ciutat de Balaguer i segona classificada Berta Pubill Sidrò de Vedruna Balaguer

TROPA DE CORSARIS: Núria Voltes Miret, Iker Kind Nieto i Oriol Verdugo Soria de l’ Institut Ciutat de Balaguer i segons classificats Genís Vicens Viola, Gemma LLadonosa  Arrufat i Sara Puigarnau Berengué de Vedruna Balaguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.