- Destacats Portada

L’Ajuntament d’Àger inicia les obres del carrer Arnau Mir de Tost

Les obres, que es fan per millorar-ne el paviment i renovar les xarxes d’aigua i clavegueram, tenen un import de 105.000 euros

L’Ajuntament d’Àger ha iniciat aquesta setmana les obres de millora del carrer Arnau Mir de Tost, una de les dues vies que dona accés al conjunt monumental de la Col·legiata de Sant Pere. Els treballs consistiran en la pavimentació de tot el carrer i la renovació de les xarxes d’aigua i clavegueram.

El consistori d’Àger va adjudicar les obres de renovació a una empresa especialitzada per un import de 105.000 euros, IVA inclòs. Està previst que els treballs s’allarguin al voltant de dos mesos i mig, amb la qual cosa, es calcula que de cara a Setmana Santa ja estiguin acabades, de manera que l’espai pugui acollir el turisme habitual que aplega per aquestes dates, sense afectacions en el trànsit. En concret, la rehabilitació consistirà en la substitució de tota la xarxa d’aigua potable i d’aigües residuals del municipi. A més a més, s’aprofitarà l’obertura de la rasa per tal d’adequar la infraestructura perquè pugui acollir el cablejat de la fibra òptica, que està previst que arribi aquest 2022 a Àger.

L’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués, ha explicat que aquestes obres contribuiran a millorar el municipi i els seus carrers, amb la qual cosa el veïnat i les persones visitants disposaran d’unes vies renovades i més segures, tant per accedir-hi a peu com amb vehicle. A la vegada, per a Burgués, els treballs també serviran per “millorar la imatge del municipi i dignificar-ne el patrimoni cultural, ja que és de vital importància que el vial que dona accés al nostre conjunt monumental estigui en bones condicions”, ha explicat l’alcaldessa.

Burgués també ha detallat que el carrer Arnau Mir de Tost romandrà tallat durant el transcurs de les obres, amb la mínima afectació possible per al veïnat. Durant el període que durin les obres, les persones que vulguin accedir al conjunt monumental ho podran fer a través del carrer alternatiu que hi dona accés, i que passa per darrere del poble.


Informa: Redacció

Balaguer Televisió

Missatges recents

Arrenquen les competències bàsiques arreu de Catalunya

L’alumnat de sisè de primària i quart d’ESO de tot Catalunya ha començat les proves…

1 hora fa

L’Artesa de Segre suma tres punts vitals

L'Artesa de Segre ha guanyat aquest diumenge a la tarda un derbi que se li…

2 dies fa

Ponts balla a ritme de sardana per commemorar el mil·lenari de Sant Pere

Les sardanes han omplert de música i dansa l’avinguda del Passeig de Ponts des de…

2 dies fa

El Museu de la Noguera realitza la primera visita al nou Palau de la Suda de Balaguer

Una part de la història de l’antiga Madina de Balaguer s’entén més des d’ara amb…

4 dies fa

‘Gènere i feminisme’, tema central de la càtedra d’estudis medievals

‘Gènere i feminisme. Balanç historiogràfic i nous reptes’ és el tema central de la 27ª…

4 dies fa

La Paeria de Balaguer formalitza el préstec de 5,9 milions d’euros

La Paeria de Balaguer ha formalitzat aquest divendres el préstec de 5.922.691,24 d'euros, el qual…

4 dies fa

Aquest lloc web utilitza cookies.