Alemany presenta les caixes ‘Art i torró de col•lecció’ aquest any inspirades en les abelles

 width=

 

Sota el cel més estrellat de Catalunya, al peu del Montsec, a Os de Balaguer, Torrons i Mel Alemany produeix aquests dies els torrons d’aquest Nadal. Una producció limitada de la que en sortirà el torró més blanc del mercat: el torró dur imperial. Es tracta d’un clàssic d’aquesta empresa familiar de cinc generacions, que aquest any ha estat premiat per primer cop amb dues estrelles als premis internacionals ‘Great Taste Awards’, considerats els Oscar de l’alimentació gourmet. Alemany, de fet, ha estat aquest any la segona empresa de l’Estat espanyol amb més reconeixements i acumula 22 estrelles els últims cinc anys. La producció del torró més blanc es va iniciar al setembre i s’allargarà fins el 24 de desembre i no tornarà a elaborar-se torró fins al setembre de l’any 2019.

A l’obrador d’Alemany també s’hi elaboren aquests dies el torró de crema torrada (3 estrelles) i el torró tou granulat (1 estrella), a més del bombó d’ametlla, que un any més, formen part de les caixes ‘Art i Torró de col·lecció’ il·lustrades per artistes del Montsec i que estan concebudes com un regal gourmet de Nadal. Aquestes i altres varietats conformen l’àmplia gamma de torrons d’Alemany, dels quals se’n produiran unes 70 tones aquesta campanya.

Art i torró de col·lecció, un regal gourmet per Nadal i un homenatge a les abelles

Amb el propòsit de ‘pol·linitzar’ l’opinió pública sobre la importància de les abelles, Alemany presenta aquest Nadal la seva col·lecció ‘Art i Torró’ concebuda com un homenatge a les abelles, fruit de la col·laboració de la marca amb l’exposició ‘Beehave’ de la Fundació Joan Miró.

Les caixes inclouen tres barretes de torró de 150 grams i han estat il·lustrades pels artistes Víctor Pedra i Josep Talamonte  i pensades com un regal gourmet per aquest Nadal. Es tracta d’una acció més de la firma d’Os de Balaguer, en la que reivindica el seu territori, el Montsec, i el promociona a través de l’edició limitada de les caixes ‘Art i Torró de col·lecció’ que es poden trobar a Bo de Shalom (Lleida), a la botiga de la firma a Os de Balaguer, al Monestir de les Avellanes, al Centre d’Observació de l’Univers d’Àger i a la botiga Delsams de Balaguer. width=

ELS ORÍGENS D’ALEMANY: EL CARAMEL DE MEL DE L’ÀVIA MUNDETA

La història de Torrons i Mel Alemany s’inicia a finals del segle XIX quan la Sra. Mundeta feia un caramel amb la mel amb la fruita seca de la zona. Atès que el Montsec és un terreny aspre i difícil per al conreu, aquesta activitat els resultava una bona alternativa. Aquest caramel es venia als mercats i de forma típica a les trobades de les ermites de l’entorn. D’allí en va sortir el torró que encara produeixen a dia d’avui en les gammes més clàssiques: el tou i el dur.

El proper salt endavant en l’activitat familiar fou l’any 1929, quan el fill de la Sra. Mundeta va visitar l’Exposició Universal de Barcelona, on va comprar una primera màquina per coure la pasta.

Paral·lelament, als anys trenta, el Sr. Miquel Alemany i Boix va començar a treballar amb les abelles i a produir mel amb les tècniques de les arnes mòbils, les quals permetien augmentar considerablement la producció amb molts menys esforços. Va ser un monjo del Monestir de les Avellanes, del mateix municipi d’Os de Balaguer, el que li va ensenyar l’ofici.

El volum de mel que comercialitzava va anar creixent fins que el seu fill, Miquel Alemany Hospital va instal·lar-hi l’envasadora als anys setanta, fet que va permetre a Alemany entrar al mercat amb força amb una marca pròpia. Els fills (Ferran i German Alemany) s’incorporarien els anys 90.

CLÀSSICS AMB EL TORRÓ I INNOVADORS AMB LA MEL

Amb els torrons, els Alemany són molt clàssics. Elaboren amb la fórmula tradicional del segle XIX i fan el dur i el tou. Han afegit algunes varietats com el crocant, el bombó ametlla i la crema torrada, aquesta darrera amb una gran acceptació entre els consumidors per la tendresa de la massa i el punt cremat. Els torrons estan fets de forma totalment artesanal i envasats en formats de 150 i 300 grams, principalment.

Amb la mel però, són innovadors. Sota el concepte de “mel amb valor afegit”, ofereixen les noves varietats de mel, la línia Gourmet i la línia Salut. En la línia Salut, trobem la mel amb gelea reial, pròpolis o pol·len.

L’ACTIVITAT EMPRESARIAL D’ALEMANY

Torrons i Mel Alemany, ubicada a Os de Balaguer, produeix 70 tones de torró, de les quals un 85% es venen a Catalunya, un 5% a l’Estat espanyol i un 10% a altres països, com és el cas d’Anglaterra. Alemany però, està apostant fortament per la mel. De les 550 tones de mel que envasa, un 80% es consumeix a Catalunya, un 5% a l’Estat espanyol i un 15% va destinada a l’exportació.

Els productes Alemany es poden comprar als supermercats Plusfresc, Condis, BonPreu, Casa Ametller, El Corte Inglés, Sorli Discau i Caprabo, entre altres, a més d’agro-botigues, establiments turístics i comerç tradicional o gourmet.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.