Tallat l’accés a peu i la navegació al Congost de Mont-rebei fins a nou avís per l’esllavissada d’ahir

 

 width=  width=

 width=

ACN Sant Esteve de la Sarga .- L’accés a peu per la part nord i la navegació al Congsot de Mont-rebei han quedat suspesos fins a nou avís. Això és degut a l’esllavissada de terra i arbres que va tenir lloc ahir dimarts a mitja tarda sense provocar danys personals. Si bé el despreniment de terra no és de grans dimensions i fins i tot permet l’accés per demunt de les roques, s’ha decidit prohibir el pas fins que els geòlegs no hagin garantit les condicions de seguretat per a les persones que hi transitin. En aquest sentit, també s’ha prohibit la navegació pel pantà de Canelles, al fons del congost, per prevenir la caiguda de roques. L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), Jordi Navarra, ha reclamat ”recursos humans i tècnics” per garantir la seguretat d’aquesta zona, especialment en un moment de màxima afluència de visitants. L’alcalde ha recordat que la zona ja ha patit moltes esllavissades des de la primavera per les abundants pluges i confia que no s’hagin de lamentar més ”desgràcies”.

L’esllavissada està situada en un punt de la ruta a peu d’accés al Congost de Mont-rebei, entre el pont de ferro i un dels primers bancs del camí. S’hi arriba una vegada s’ha estacionat el cotxe a l’aparcament de la Masieta, gestionat per la Fundació Territori i Paisatge. És l’accés més transitat per arribar a aquest espai d’alt valor natural i paisatgístic que pot arribar a rebre fins a 2.000 visitants en un sol dia.

A banda de tallar l’accés a peu també s’ha prohibit la navegació per l’embassament de Canelles, situat al fons del Congost, per on hi passa molta gent amb caiac o embarcacions amb fan rutes per veure el congost des d’una altra perspectiva. L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga confia que es solucioni la situació aviat i es garanteixi la seguretat, ja que la zona és molt freqüentada per visitants i més en aquesta època de l’any.

Durant tot el dia tècnic d’Emergències, Bombers i especialistes han estat sobre el terreny, també volant amb helicòpter, per tal d’avaluar la zona i el perill del despreniment.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.