Ricard Pastó i Mireia Sosa, guanyadors de la Cursa de la Diada de Térmens

ricardLa Cursa de la Diada de Térmens, una de les més veteranes del calendari lleidatà, va celebrar ahir la seva 29 edició sobre una distància de 10 kilòmetres. Ho va fer sota el lema “La portem al cor” en una jornada que ha inclòs moltes altres activitats i proves.

Aquesta jornada atlètica, organitzada per l’Ajuntament de Térmens, l’Associació Amics de la Cursa de la Diada de Térmens (ACUDIT) i Feetback Running, va coronar com a guanyadors Ricard Pastó (AA Xafatolls) i Mireia Sosa (Feetback Running Térmens).

La cursa, amb el centre d’operacions situat a la plaça de Catalunya de Térmens, va fer el ple mobilitzant uns 500 participants entre totes les activitats programades. Pel que fa la cursa de 10 kilòmetres, amb 350 atletes a la línia de sortida, el més ràpid en la categoria masculina va ser Ricard Past, de l’AA Xafatolls, que amb un temps de 32.46 no va donar opció als seus companys de podi, que van ser Antoni Carulla (Runners Balaguer), amb 34.04, i David Francome (CA Vic), amb 34.27.

En dones, la cursa va tenir una campiona local, Mireia Sosa, del Feetback Running Térmens, que amb un crono de 38.53 es va imposar amb claredat pel davant de Rosa Navarro (Tuga Team), segona amb 39.27, i de Núria Ribalta (AA Xafatolls), tercera amb 39.45.

La climatologia, a més, va acompanyar i hi va haver serveis de dutxa i piscina gratuïts per als atletes, que també van ser obsequiats amb un esmorzar. A més, els atletes que han acabar la cursa de 10 km han rebut un obsequi de la cursa -marca TUGA ACTIVE WEAR- per recompensar el seu esforç com a finishers. A més, 1 euro de cada inscripció de la Cursa s’ha destinat a la lluita contra malalties infantils.

Una altra de les novetats d’enguany han estat les quatre càmeres que l’organització ha col·locant i que han permès seguir la cursa en directe a través d’Internet. Les càmeres estaven situades a la sortida, a l’arribada i en dos punts mitjans del recorregut.

A més de la cursa de 10 kilòmetres, hi ha hagut curses cadets i infantils (2.400 metres) i alevins i benjamins (800 metres) i de prebenjamins a guarderia, amb un total de prop de 200 participants. També s’ha celebrat l’11è Campionat de Policies i Bombers, en un horari i sobre un recorregut que han coincidit amb el de la cursa de 10 kilòmetres.

La Cursa de la Diada també concedia, per quart any, el Premi Espardenya Barefoot, també amb el mateix recorregut i horari. Aquest premi estava restringit a aquells que corrien descalços o amb un calçat minimalista amb un gruix màxim de sola de 12 mm i del tipus ZERO DROP (sense desnivell del taló a la punta o amb una diferència màxima del 10% entre el gruix a la punta i al taló).

Finalment, la jornada també ha inclòs la 13a Caminada Nòrdic Walking, que ha sortit del mateix indret. En aquest cas es podia optar entre dos recorreguts, un de 5 i l’altre de 10 kilòmetres. La Caminada Nòrdic Walking estava limitada a 200 persones.

Podeu consultar les classificacions completes a: resultats.

La propera cita de la Lliga Ponent arribarà el 20 de setembre amb la Cursa de la Vaca de Vallfogona, de la qual podeu trobar més informació a: info vaca i per la qual us podeu inscriure a:inscripcions vaca.