Antoni Carulla i Luz Moreno, guanyadors de la 5a Cursa de la Nòria de Torrelameu

La Lliga Ponent va fer escala aquest diumenge a Torrelameu amb motiu de la cinquena edició de la Cursa de la Nòria, que es va desenvolupar sobre dos distàncies. A la llarga, els guanyadors van ser Antoni Carulla i Luz Moreno, mentre que a la cursa curta es van imposar Sergi Nunes i Sandra Borda, tot i que aquesta va entrar amb la seva companya dels Xafatolls Laia Resa. La jornada va aplegar 250participants sota l’organització de l’Ajuntament de Torrelameu.

Els dos recorreguts eren de característiques similars, combinant l’asfalt i la terra per camins de l’horta, i permetien als corredors gaudir d’un paisatge agrícola en plena floració i a la vegada d’un indret natural com és la riba del riu Noguera Ribagorçana, tot plegat fomentant els hàbits saludables, que era l’objectiu de la prova. La sortida s’ha donat a les 10 del matí des de l’indret que ha estat el centre neuràlgic de la prova, el Parc de la Nòria, un indret emblemàtic que a més dóna nom a la cursa.

A la distància llarga, amb un recorregut exacte de 10.200 metres, en homes el més ràpid va ser Antoni Carulla (Runners Balaguer). El seu temps, de 35.42, va ser inabastable per als seus màxims rivals: Marc Aranda (Xafatolls), segon amb 36.25, i Marc Expósito (100×100 Fondistes Tàrrega), tercer amb 37.02. En dones la superioritat de Luz Moreno (Clos Pons Thai Runners) també va ser incontestable. Va guanyar amb un crono de 42.34, clarament millor que el de Lisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), segona amb 44.55, i Catherine Joy Waddilove (Logiesport), tercera amb 45.49.

Pel que fa a la prova curta, de 5.400 metres, la victòria final en homes va ser per a l’actual campió de la Lliga Ponent en aquesta distància, Sergi Nunes (Runners Balaguer), amb un crono de 18.38. El van acompanyar al podi l’independent Agustí Codina, segon amb 18.46, i Martí Sabater (Logiesport-Tallers Enric), tercer amb 18.54. En el capítol femení, el triomf va ser compartit per dos atletes dels Xafatolls, Sandra Borda i Laia Resa, que van entrar juntes amb un temps de 23.31, mentre que tercera va ser la vigent campiona de la Lliga Ponent, Montse Sanmartín (TheSpartanners), amb 24.36.

La jornada també va mantenir el seu vessant solidari, ja que l’organització va aportar, per cada corredor inscrit, un euro per a l’Associació L’Estel.